Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/4/1/f/binmaldegem.be/httpd.www/wp-content/plugins/wysija-newsletters/helpers/shortcodes.php on line 100 Minder inbraken in Maldegem
BIN Maldegem

BIN MALDEGEM

www.binmaldegem.be

Geacht BIN-lid,
Beste abonnee,

Hieronder vind je een uittreksel van een artikel dat vandaag verscheen in Het Laatste Nieuws. Goed nieuws, maar we moeten alert blijven. Iedere inbraak of diefstal is er immers één te veel.

Vriendelijke groeten,

De stuurgroep van BIN Maldegem

---

Minder inbraken

De criminaliteit in Maldegem is in 2016 fel gezakt. Er waren vooral minder inbraken.

Terwijl de omliggende politiezones zoals de zone Meetjesland Centrum in 2016 te maken kreeg met de zogenaamde 'ruitengooiers', bleef Maldegem daarvan gespaard. Sterker nog: de voorbije drie jaar lag het aantal inbraken nooit zo laag als in 2016. Terwijl de inbrekers in 2014 maar liefst 102 keer succesvol binnen geraakt zijn, lag dat aantal vorig jaar op de helft. Bij bedrijven waren dat er slechts elf. "We deden heel wat preventief werk en hielden maar liefst 20 extra patrouilles", zegt korpschef Yasmine Van Avermaete. "Ook is er in Maldegem heel veel sociale controle, onder meer via BIN's." Die evolutie zet zich verder in de eerste zes maanden van dit jaar.

---
---