Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/4/1/f/binmaldegem.be/httpd.www/wp-content/plugins/wysija-newsletters/helpers/shortcodes.php on line 100 De donkere maanden komen eraan, wapen je tegen diefstallen en inbraken.

Beste inwoner van Maldegem, Adegem, Middelburg, Kleit of Donk,


Tijdens de donkere maanden van het jaar, krijg we steeds weer af te rekenen met een jaarlijks terugkerend fenomeen: de avondinbraken. Elk jaar stellen wij een stijging van het aantal inbraken vast, inbraken die steevast in de loop van de vooravond worden gepleegd.

Waarom wordt er nu juist in een bepaalde woning ingebroken en niet in die er naast? Wel, ook inbrekers bereiden zich voor alvorens hun slag te slaan, houden een voorverkenning en kiezen welbewust hun doelwit uit.

Hoe kan je de kans verkleinen dat een woning als doelwit wordt uitgekozen? Eenvoudig: je moet je woning een bewoonde indruk geven! Wanneer men bij valavond of de eerste donkere uren van de avond op de woningen let dan springen de potentiële doelwitten dadelijk in het oog:

• Woningen waarvan de rolluiken omhoog zijn, de gordijnen geopend en nergens een licht te zien is; woningen met andere woorden waarvan je in een oogopslag ziet dat er niemand thuis is.

• Woningen met fel verlichte woonkamers waarbij je van ver ziet welke waardevolle voorwerpen aanwezig zijn (flatscreen aan de muur, elektronica op de kast, …) vormen mogelijk een toekomstig doelwit.

BIN Maldegem geeft graag enkele tips om de kans op inbraak in een woning te verkleinen.   

• Het wordt donker: Sluit de gordijnen en/of laat de rolluiken naar beneden. Je woonkamer is geen etalage van waardevolle voorwerpen.

• Je vertrekt bij valavond: Zorg voor een bewoonde indruk, laat de woning niet donker achter. Waar licht brandt, maar geen doorkijk is, zullen potentiële daders minder vlug toeslaan

• Je komt pas bij donker thuis: Spreek een buurman/vrouw aan die eventuele onregelmatigheden in de gaten houdt en bij onraad de politie kan verwittigen en doe hetzelfde voor hen; werk met tijdschakelaars zodat er bij valavond toch ergens een licht begint te branden

Inbrekers vrezen LICHT, vrezen LAWAAI en vrezen LANG WERK

• Zorg er dan ook voor dat de woning rondom goed verlicht is waarbij vooral de achterzijde een gekende ‘zwakke’ plek is.

• Zorg voor goede sloten die inbrekers automatisch afschrikken.

DIEFSTALPREVENTIEADVIES

Heb je twijfel bij de inbraakgevoeligheid van de woning?

De diefstalpreventieadiviseur van de politie zal, op eenvoudige vraag, bij U langskomen, zal de beveiliging van uw woning keuren en u vrijblijvend advies en tips meegeven. Aarzel dan ook niet: Doe een beroep op uw diefstalpreventieadviseur (politie@maldegem.be of 050/727170).

BUURTINFORMATIENETWERK

Weet dat er binnen de gemeente Maldegem een Buurtinformatienetwerk Maldegem bestaat waarbij eenieder kan aansluiten. Het BIN staat in voor informatiedeling en -verspreiding betreffende verdachte personen en voertuigen bij u in de buurt. Meer informatie hieromtrent vindt u op de website www.binmaldegem.be

Tot slot, via het noodnummer 101 kunt u ten allen tijde terecht bij de politie. Wij stellen vast dat de burger nog te vaak aarzelt om verdachte situaties te melden. Ten onrechte echter, door direct te anticiperen kan achteraf vaak veel leed voorkomen worden.

 -----------------------------------

Mogen wij u vriendelijk verzoeken deze belangrijke mededeling ook naar uw familie, vrienden en kennissen te willen mailen aub? Op die manier helpen we allen samen van onze gemeente een VEILIGE gemeente te maken.


Met vriendelijke dank,

BIN Maldegem

---

Klik hier om lid te worden van BIN Maldegem
(GRATIS TOT EIND 2017)

---

Klik hier om onze Facebookpagina te liken

---

Aan een veilig en leefbaar Maldegem werken we samen!