Beste BIN Leden,

Deze week en ook vorige week werden enkele bewoners van onze gemeente het slachtoffer van een avondinbraak. Het BIN werd toe niet opgestart omdat de feiten pas later werden vastgesteld en er geen enkele aanwijzing was naar de daders. De avond nadien probeerde het BIN een bericht te verspreiden met enkele preventieve tips, maar gezien we in een overgang zitten tussen twee communicatiebedrijven, lukte dit niet. Enkele dagen geleden werden er in Middelburg meerdere inbraken vastgesteld. Als oplossing werd er door een medewerker van de Politie Maldegem een SMS verstuurd. Het is niet de bedoeling dat jullie in het vervolg SMS-berichten gaan krijgen. We stellen alles in het werk om zo snel mogelijk terug op het zelfde niveau te communiceren.

Wij wensen toch nog eens te herhalen dat tegen avondinbraken enkele simpele maatregelen kunnen genomen worden. Een huis dat er verlaten bij staat is natuurlijk aantrekkelijker voor een inbreker dan een woning waarvan men vermoedt dat er bewoners aanwezig zijn. Het is daarom belangrijk dat de woning een bewoonde indruk heeft.

• Laat dus lampjes met tijdschakelaars branden. Deze tijdschakelaars zijn niet duur en gewoon aan te brengen in een stopcontact.

• Laat uw radio of televisie spelen.

• Zorg dat de inbrekers geen volledige inkijk in uw woning hebben, maar laat hen enkel zien dat er licht brand. Zo blijven ze in het ongewisse  of het huis al dan niet bewoond is.

Vriendelijke groeten,

De stuurgroep van BIN Maldegem.

---
---